joi, 25 aprilie 2013

Sisteme audio pentru biserici – sfaturi utile





Sistemele audio pentru amplificare voce in biserici se dovedesc un instrument extrem de util pentru preotii care slujesc acolo. O instalatie de sonorizare adaptata nevoilor reale ale lacasului de  cult elimina o serie de probleme de care se lovesc azi slujitorii Domnului: faptul ca sunt nevoiti sa „strige” slujba pentru a se face auziti, problemele pe care le pot avea cu locatarii din apropierea bisericii care se plang de zgomot, microfonie etc

Din ce este compus un sistem de sonorizare completa pentru biserici

In apropierea sarbatorilor pascale, echipa Amro Electronic Grup, importator de echipamente audio profesionale, a conceput un sistem audio de sonorizare interior/ exterior pentru biserici in varianta standard, recomandata unui lacas de cult cu dimensiuni medii.

Acesta Kit-ul este alcatuit din: mixer amplificator de 120W reali, 4 boxe audio de 15W cu montaj pe perete, 2 boxe de exterior tip proiector sunet (20W) si un kit de microfoane profesionale cu lavaliera si microfon de mana; toate echipamentele audio sunt marca Proel, Italia, pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati pe vanzari@amro.ro, tel. 021.330.36.69.



Care sunt avantajele unei sonorizari complete

Obtineti un sunet clar si uniform, slujba va fi auzita de catre toti enoriasii fara sa se inghesuie in apropierea preotului, iar acesta nu va mai fi nevoit sa „strige” slujba.

In cazul in care preotul tine slujba in exterior, de exemplu cu ocazia Invierii Domnului, trebuie sa se miste pentru a face inconjurul bisericii, instalatia de sunet asigura o acoperire totala; tocmai de aceea se recomanda montarea difuzoarelor in punctele cheie ale bisericii ( fata, spate, lateral) intr-un unghi specific.
De multe ori, in necunostinta de cauza sau pentru a face economie, reprezentanti ai biserici opteaza pentru echipamente audio total nepotrivite, este cunoscuta instalatia cu cele doua boxe uriase pozitionate stanga – dreapta. O astfel de configuratie audio face ca cei din dreptul difuzoarelor sa fie asurziti de zgomot, in timp ce persoanele aflate la partea opusa nu vor auzi nimic din slujba, in plus poate ridica deranja vecinii din apropierea bisericii dand nastere conflictelor.
Specialistii AMRO recomanda pentru sonorizari exterioare proiectoare de sunet, aceste boxe au capacitatea de a difuza sunetul strict pe directia dorita, fara sa polueze fonic intreaga zona.
De asemenea, ideale pentru integrarea in instalatiile de sunet PA pentru biserici, sunt microfoanele de fond concepute special pentru a capta cat mai fidel semnalele din jurul lor, microfoane lavaliera (se ataseaza de imbracaminte si discrete) si cele de mana (clasice)  fara cablu (wireless). Acestea nu incomodeaza la deplasarea dintr-o parte in alta. Pentru slujbele care se tin in afara bisericii se recomanda microfoane in banda UHF, recomandate in transmiterea pe o distanta mai lunga, fara a altera calitatea sunetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PACHETE SPECIALE