marți, 15 septembrie 2015

Cum functioneaza sunetul: Reverberatia vs. ecou


mixer cu amplificator


Auzim sunete in fiecare zi. Dar cum funcioneaza sunetul? Studierea sunetului este o stiinta fascinanta. 

Asadar, reverberatia este persistenta sunetului intr-un spatiu inchis, datorita reflectiei continue in diferite suprafete – pereti, tavan, podea -, dupa ce sursa sunetului a incetat. Reverberatia are importanta in determinarea calitatii si nivelului sunetului intr-un spatiu inchis. 

Cu alte cuvinte, aceasta este este efectul sunetului cand intalneste un obiect greu si plat. Multi oameni confunda reverberatia cu ecoul. Insa reverberatia este ceea ce se intampla atunci cand strigi si auzi: Buna ziua oooooooo etc. In timp ce ecoul este atunci cand strigi si auzi: Ecou, Ecou, Ecou. 

De multe ori pot exista probleme cu prea multa reverberatie atunci cand esti intr-o sala de gimnastica. Tratamentele acustice pot reduce reverberatia. 

Alteori poate doriti sa utilizati putin reverberatia pentru ca sunetul sa fie “in plina expansiune”. In acest caz, puteti utiliza efecte digitale pentru a adauga doar efectul reverberatiei.

Efectul digital reverb il puteti adauga cu mixerul Proel M1500USB Mixer cu Amplificator, care este un mixer amplificator profesional cu 18 intrari microfonice - 16 Linie - 2 stereo line - USB, protectii multiple la: voltaj DC, scurt circuit, termic si pornire usoara.

Sfatul Amro Grup, in alegerea unui mixer amplificator, este ca optiunea pentru scena (lautari, formatii mici) sa fie pentru un mixer precum Proel M500USB/ M1000USB/ M1500USB. Acestea sunt usor de transportat, instalat si manevrat.

Amro Grup dispune de o echipa experimentata, care va poate oferi solutia potrivita si suportul necesar pentru consilierea, proiectarea, instalarea si montarea echipamentelor de sonorizare si lumini, pentru cafenele, restaurante, cluburi, sali de spectacole si altele. 

Informatii importator sonorizare AMRO Grup, Bucuresti, Gh. Sincai 2, tel. 021.330.36.69/ 0745.097.264, vanzari@amro.ro, www.amro.ro – proiectare, consiliere, garantie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PACHETE SPECIALE