marți, 22 octombrie 2013

Sonorizarea Bisericilor - Top 5 Greseli

  • Monteaza difuzoare de putere mare in interiorul bisericii, insa bisericile, ca si constructie, au o acustica buna, iar o putere mare in difuzoare inseamna efect de microfonie. Recomandarea noastra este sa instalati boxe de maxim 15 Wati. Un model pe care noi l-am utilizat frecvent este MS15-100/T - difuzor de 15 Wati, aparent, cu montaj pe perete, dotat cu frecvente joase si medii-inalte, dedicat instalatiilor pe linie de 100 V, apreciat pentru claritatea acustica.
  • Monteaza mai multe difuzoare fata de cat ar fi necesar, de exemplu pentru un lacas de cult mediu ca dimensiune, 4 boxe sunt suficiente pentru un sunet inteligibil, clar. 
  • Instaleaza difuzoarele in apropierea microfoanelor, ceea ce automat duce la efectul de microfonie mentionat si mai sus. 
  • Nu tin cont de reglajul volumului independend la interior/ exterior. De exemplu, volumul audio al difuzoarelor din curtea bisericii trebuie adaptat conditiilor - in cazul slujbelor de Sfintele Paste cand vine foarte multa lume este nevoie de un volum ridicat, in cazul bisericilor dintre blocuri, se recomanda un volum mai mic si utilizarea proiectoarelor de sunet.
  • Nu orienteaza boxele din interior catre locul in care stau enoriasii. Recomandarea noastra este sa amplasati difuzoarele la intrarea in biserica si la mijlocul acesteia, dupa model de mai jos.
sisteme de sonorizare biserici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PACHETE SPECIALE