miercuri, 5 noiembrie 2014

Sonorizare ambientala casa

Sistemele de sonorizare ambientala pentru casa, cu boxe pe 100V montate in tavanul fals sau pe perete, au devenit o alternativa a sistemelor audio home clasice. In ultimii ani din ce in ce mai multi clienti s-au indreptat catre aceasta solutie utilizata de regula in aplicatiile profesionale precum spatii comerciale, cladiri de birouri, centre spa si altele.
Daca si tu te-ai gandit la instalarea unui sisteme de sonorizare profesional acasa, urmatorul articol s-ar putea sa iti fie de folos.

Luam spre exemplu o vila medie ca marime, parter  +  etaj, compusa din: 4 camere, holuri, doua grupuri sanitare,living, bucatarie, terasa si curte.

Sistemele de sonorizare pot fi  impartite in doua categorii: unul general  si unul dedicat pentru fiecare zona.
1.       Sistemul general inseamna ca se va transmite un semnal  audio in fiecare incapere a vilei cu posibilitatea de a putea monta cate un  atenuator de semnal  in camere sau unde mai sunt montate boxe. In mare sistemul este comus din:boxe, amplificator, sursa de semnal  si atenuatoare.
sonorizare casa cu echipamente audio profesionale
2.       Sistemul dedicat este un sistem mai complex  care ne ajuta sa redam intr-o zona un gen de muzica in alta zona un program radio, in alta zona sa fie dat sunetul de la un program TV, sau alta zona sa putem face , de exemplu un program karaoke. La prima vedere pare un sistem complicat, dar nu este asa. In acest caz avem nevoie de mai multe amplificatoare. Sa zicem ca impartim vila in patru zone : Zona1 – living; Zona 2- etajul; Zona 3-camera copiilor;
Zona 4-bucatarie +terasa+ curte. Acest sistem este compus din: 4 amplificatoare(unul pentru fiecare zona), difuzoare, atenuatoare de semnal (in cazul in care zona acopera mai multe incaperi),4 sursede semnal( CD-player, TV, sistem karaoke( compus din: PC, mixer, microfoane),sau alte echipamente.

In unele cazuri se pot face si sisteme separate pentru unele camere, cum ar fi camera copiilor.Pentru copii, la fel ca si la celelalte sisteme se pot adauga diferite surse (karaoke,CD-player, DVD-player, etc.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PACHETE SPECIALE